“Ik ben al die tijd bezig geweest met zelfwaardering. Hoe goed ben ik in vergelijking met anderen? Want dat is in mijn geval toch wel inherent aan waarderen: vergelijkingen uitvoeren. En wanneer je jezelf (te) veel waarde toekent, kan dat ten koste gaan van de waarde van iemand anders. Andersom geldt dat ook. Als je iemand anders heel veel waarde toekent, kan dat ten koste gaan van je eigenwaarde”, aldus ikzelf in de eerste aflevering van de Pillenpotkast.

In deze aflevering vertel ik over mijn kijk op andere vrouwen. Over hoe die kijk was en is. Ook heb ik het over mijn onzekerheid over mijn kunnen. Hoe die eruitziet, waar die vandaan komt én dat ik die onzekerheid steeds minder voel (en hoe dat dan weer komt).

Oh, wat ik overigens niet vertel is waar de titel vandaan komt. Toen ik een paar jaar geleden in Parijs was, maakte ik deze foto. Ik had toen niet kunnen vermoeden dat ik die tekst die ik daar fotografeerde vijf jaar later zou gebruiken als titel voor een eigen podcast. But it happened.

Veel luisterplezier!