Even een weekje de warmere regionen opzoeken? Helaas, dat gaat nu even niet. Een museum bezoeken? Het kan, musea zijn gelukkig nog open en dus te bezoeken, maar ik kan me voorstellen dat het wellicht niet hoog bovenaan de gemiddelde prioriteitenlijst staat. Om dit gemis ietwat te verlichten heeft de Taalapotheek het volgende (en eerste!) literaire medicijn: het boek “Wonen in een schilderij” van Lida Dijkstra. Een reis naar het Londen van de negentiende eeuw. Jouw reisleidster: Laurence Alma-Tadema, oudste dochter van schilder Lawrence Alma-Tadema. Overige reisgenoten: haar zusje Anna, stiefmoeder Laura, hond Brio, personeel, heel, heel veel mooie schilderijen die vergezeld gaan van dito verhalen.

Werkt tegen: claustrofobische gevoelens, onvrijwillig onderdrukte reislust, de sleur van de alledaagsheid, het gemis van een museumbezoek, je buitengesloten voelen, bindingsangst.

Bevordert: creativiteit, bewondering, de wens om ooit nog eens kunstgeschiedenis te gaan studeren.