Laat ik maar direct eerlijk zijn: dit boek heb ik onzettend gejudged by its cover. Net als dat ik sowieso de fles wijn met het mooiste etiket kies wanneer ik tussen twee flessen moet kiezen, ben ik ook wanneer het op boeken aankomt erg ontvankelijk voor een mooi omslag. Die ontvankelijkheid verdubbelt overigens wanneer er veel roze te zien is. Dat dat het geval is bij dit omslag hoef ik je niet te vertellen (wat ik bij dezen toch heb gedaan. Soit.). ⠀⠀⠀⠀

Ik weet niet wat het is met de boeken die ik in 2021 lees, maar ze zijn allemaal ZO GOED! En dat geldt ook zeker voor dit exemplaar hier. Dit boek is ‘een portret van Wobie. Van zijn worsteling, van zijn kwetsbaarheid, van zijn twijfels’, een verslag van een zoektocht, een verhaal ‘over het verschil tussen gekozen anders zijn en gedwongen anders zijn’, een ode aan vriendschap, de liefde en aan anders zijn (want ‘zij die anders zijn brengen een samenleving vooruit, geven haar kleur.’). Oh, en het is een ode aan kerstlichtjes, glitters en confetti. What’s not to like? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Werkt tegen: kortzichtigheid en alle andere denkbare, vastgeroeste manieren van denken, veroordelen, voorbijgaan aan andermans verhaal, het trekken van overhaaste conclusies, angst voor het uiten van gevoelens.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bevordert: buiten de lijntjes kleuren, het nastreven van vrijheid voor iedereen, onvoorwaardelijke liefde en vriendschap, de tijd nemen voor iemands verhaal, omkijken naar een ander, een liefde voor glitters, confetti en kerstlichtje. En het belangrijkste: ‘zijn wie je diep van binnen écht bent’.